rubbostubb.nu

Entreprenadtjänster och företagande

Varför behöver du en konsult i bygget?

Konsulter är inte bara mellan företagare. En konsult kan även hjälpa privatpersoner och föreningar när det är dags att ta stora beslut i ämnen som man inte är så insatt i. 

En konsult kan vara personen som medlar mellan beställaren och entreprenören, hen kan försöka ställa sig objektiv till alla delar av projeketet trots att det är en av parterna som betalar.

En konsult är en specialist på projektämnet och ska kunna alla delar utan och innan. Det ger en trygghet till beställaren och säkerställer att inga delar av projektet skippas eller genomförs fel. Denna typ av konsult tar en mer aktiv roll.

Exempelvis kan en konsult vara ovärdelig för en bostadsrättsföreningen när de ska beställa stambyte, personerna i föreningen har inga kunskaper om stambyten och kan därmed aldrig vara helt säkra på att entreprenören gör rätt eller tar ut rättvisa priser för arbetstid och material. 

En konsult kan också hjälpa till med försäkringar och garantier samt se till att besiktningar av projektet utförs av behöriga företag och på rätt tid. 

I det stora hela kan man säga att en konsult plockar upp och tar vid när du inte längre har tid eller saknar kunskaper. För ett stressigt företag är konsulter hjälpen i nöden, någon som håller koll på projektet och rapporterar tillbaka till beställaren. 

Om du söker den här typen av tjänst ska du alltid ta referenser på möjliga konsulter och tala med tidigare beställare. Eftersom en konsult gör att du kan släppa tyglarna, behöver den du anlitar vara tillförlitlig och duktig på sitt jobb. Kolla upp behörigheter och lär dig vilka frågor du ska ställa på en intervju för att få fram informationen du behöver. 


Designed by Ali Han