rubbostubb.nu

Entreprenadtjänster och företagande

Skapa ett ergonomiskt kontor

Bestäm dig för att skapa ett ergonomiskt kontor. Visst medför det vissa kostnader, men troligen har du igen allt det du lägger ut, bland annat eftersom din personal håller sig friskare. Vad innebär då ett ergonomiskt kontor? Det innebär att du i detalj kartlägger hur dina medarbetare rör sig under dagen. Alla rörelser ska sedan analyseras och leda fram till att inga rörelser är belastande på fysiken. Beställ via nätet om du behöver ergonomiska produkter. Det finns exempelvis särskilda mattor att ha vid arbetsplatser där man står och arbetar.

Står gör de flesta

För att motverka stillasittande är det mycket vanligt med höj- och sänkbara skrivbord på kontor. Det gör det möjligt för de anställda att växelvis sitta och stå upp. Oavsett om kontorsstolen är rätt utformad och ergonomisk så är det bra för hela kroppen att stå en stund och kanske till och med göra lite pausgymnastik.

Ljus och luft

Ljusergonomi är en annan del av kontoret som alla måste uppmärksamma. Det är inte bara ljusstyrkan utan även hur ljuset är riktat vid olika typer av arbete. Bildskärmsarbete på kontor är kanske det mest kritiska. Något som många klagar på i äldre kontorshus är ventilationen. Dålig luft tröttar ut och kan i längden även bidra till vissa sjukdomar. Ergonomi på kontor har många ansikten.


Designed by Ali Han