rubbostubb.nu

Entreprenadtjänster och företagande

Satsa på fikarummet

Du har med all sannolikhet hört frasen "nöjd och glad personal, är bra personal" och det ligger en hel del sanning bakom detta påstående. Ett sätt att få sin personal nöjdare är att se till så att de har tillgång till ett bra och välfungerande fikarum, där de kan ta igen sig under sådant som lunch och andra raster, någonting som med all säkerhet kommer att höja produktiviteten på ditt företag.

Det är kanske svårt att se en direkt koppling till hur ett fikarum skulle kunna vara speciellt viktigt för den dagliga verksamheten på ett företag, även om det sannerligen ligger till på detta sätt. Det skulle dock snabbt bli tydligt om dina anställda plötsligt inte hade något fikarum alls att vistas i. Vi misstänker att detta bland annat skulle leda till en hel del sura miner och dessutom en hel del oordning, då matdosor och annat skulle behöva hanteras på ett helt annat sätt än innan.

Ja, ett välorganiserat fikarum med bra standard är faktiskt någonting som är viktigare än vad många kanske inser och något som uppskattas högt av de allra flesta anställda. Man behöver helt enkelt en plats där man kan ta igen sig en aning under de korta pauser som ändå erbjuds under loppet av en arbetsdag, för att man sedan ska kunna ge allt under sina resterande arbetstimmar.

Av denna anledning så är vår rekommendation att fundera över den nuvarande situationen på ditt företag och hur det faktiskt ser ut när man stiger in i fikarummet. Finns det en kroklist med plats för allas kläder, så att inte jackor och annat drunknar i varandra på väggen, eller ännu värre börjar kastas på andra ytor i lokalen? Har personalen tillgång till antingen en kaffebryggare eller någon form av kaffemaskin för att få i sig sin dagliga dos av kaffe? Hur är det med kyl och frys, samt uppvärmningsmöjligheter för mat? Och sist men inte minst, hur ser sitt och bordsytorna ut i lokalen? 

Frågor som dessa och mycket mer är sådant man måste fråga sig och gärna även förbättra i de fall där något möjligtvis känns lite undermåligt.


Designed by Ali Han