rubbostubb.nu

Entreprenadtjänster och företagande

Nya eller begagnade entreprenadmaskiner?

Är du verksam inom entreprenad vet du vilka maskiner du behöver för detta. Arbetar du till exempel med vägbyggen eller med att förbereda mark inför byggen behövs det bland annat grävmaskiner, bandtraktorer och dumprar. Dessa maskiner är stora och dyra. Är du anställd är detta inget du behöver tänka på. Om du vill starta eget är val av maskiner livsviktigt för att ditt företag skall kunna bli framgångsrikt.

Nya maskiner

Väljer du att investera i helt nya maskiner krävs det att du har tillgång till bra finansiering. Det krävs också att du har full beläggning så att maskinerna jobbar in pengar till finansieringen. Har du lyckats få ett kontrakt där du har full beläggning för en grävmaskin under lång tid kan du satsa på en ny maskin. Har du kortare beläggning kan du hitta en bra begagnad maskin på ExpoIndustri.

Begagnade maskiner

För ett nytt entreprenadföretag är begagnade maskiner ofta ett bättre val. Innan du köper maskin bör du göra en investeringskalkyl för att se om investeringen kommer att löna sig. En fördel med att köpa nya maskiner är att finansiering ofta ingår. Det är heller inte svårt att hitta finansiering också för begagnade maskiner. I det fallet handlar det om ett företagslån, som du alltid måste ha kunskap om innan du lånar.


Designed by Ali Han