rubbostubb.nu

Entreprenadtjänster och företagande

Kom igång med byggfirman

Att driva företag är inte lätt och knappast en väg för lata och oansvariga. En bransch som ser en klar uppgång är byggbranschen. Fler vågar bygga sina egna privata hem och inom kommunerna krävs det många fler hem för att husera den växande befolkningen. 

Men det är en konkurrentskraftig marknad och för nya företag är det alltid en kamp att få kunder och växa. 

Material

Som byggfirma behöver du tillgång till en stor mängd material och verktyg. Genom att skaffa avtal med byggmaterialbutiker och sågverk kan du köpa in material till lägre pris och sälja vidare till kunden vid olika projekt. En grunduppsättning med verktyg är essentiellt och kostar pengar, det går inte att köpa en borr på Jula och tänka att den ska fungera i arbetet speciellt länge. Men du behöver inte köpa in allt. Får du in projekt och uppdrag som kräver större maskiner och specialverktyg som inte använts så ofta kan du lika gärna hyra in maskinerna från en firma som specialiserar sig på uthyrning. 

Kvalité och certifiering

Se till att du och dina anställda uppfyller kvalitetskraven för byggbranschen och att ni har alla nödvändiga certifieringar. Kunder tänker inte alltid på att fråga om certifikat för vissa arbeten men om du inte har befogenhet att styra en Skylift, gör det ändå och något går på tok, är det ditt företag som får böter. Det kan också handla om större olyckor där försäkringsbolaget blir indraget och då kan du inte förvänta dig att få någon hjälp om du utfört arbete som du inte har bevisad kapacitet att göra. Se därför till att kolla upp alla certifiering du behöver och undersök så att dina anställda har kompentensen att utföra de arbetsuppgifter som krävs. 


Designed by Ali Han