rubbostubb.nu

Entreprenadtjänster och företagande

Att starta egen entreprenad

Att starta en entreprenadfirma är ett stort steg att ta. Men många som har gjort det skulle nog säga att det också var rätt val för dem. Om du går i tankarna att starta eget inom denna bransch kommer här några användbara tips.

Håll koll på ekonomin

Majoriteten som startar egen entreprenad kommer troligtvis göra detta med företagsformen enskild näringsidkare. I denna företagsform gäller det att vara extra noga med ekonomin då man själv måste göra allt arbete för att skilja den personliga ekonomin från företagets. Att läsa på sig lite mer om företagsekonomi kommer i vilket fall som helst vara en god idé.

Designa en logga och sätt den på allt

Även om du bara hittar ett bra typsnitt och skriver ut företagets namn kommer det vara något du vill göra tidigt i arbetet. Se sedan till att sätta loggan på allt du kan, från dina arbetskläder till bilen du använder i jobbet. Du kan använda dig av företag som Easytryck för att fixa många av dessa saker.

Nöjda kunder är bästa marknadsföringen

Alla företag behöver lägga ned tid och pengar på marknadsföring. Men i en bransch som denna kommer nog din absolut bästa marknadsföring komma från att kunder är nöjd med det arbete du gjort åt dem. Nästa gång någon de känner ska göra något liknande hemma hos sig kommer du säkert att komma upp som en rekommendation. Att värna om dina kunder och sträva efter att göra dem nöjd med ditt arbete är därför en väldigt viktig aspekt av ditt jobb framöver. När du dock först startat är det klokt att be familj och vänner att rekommendera dig om de känner någon som är i behov av ett arbete du kan hantera.


Designed by Ali Han